Uprava šuma Slatina: Zaposlili su 42 djelatnika, a na Zavodu za zapošljavanje više nema niti jednog nezaposlenog inženjera za šumarstvo

30. lipnja 2020.

Uprava šuma Slatina počela je s radom u siječnju 2019. godine, nakon obnavljanja zgrade Šumarije Slatina, a u kojoj je sada zaposleno 42 djelatnika, te se sastoji od ukupno sedam šumarija s područja Virovitičko-podravske županije, Pitomača, Suhopolje, Virovitica, Slatina, Čačinci, Voćin i Ćeralije. Uprava šuma u Slatini rezultat je potrebe kvalitetnijeg i uspješnijeg upravljanja šumama na području VPŽ, a upravitelj je Tomo Baturina, nekadašnji upravitelj Šumarije u Suhopolju.

U ponedjeljak su Upravu šuma Slatina posjetili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnu Bedeković, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom. Kroz novouređenu zgradu uprave proveo ih je upravitelj Tomo Baturina.
Uprava šuma Slatina ima veliku važnost za gospodarstvo na području Virovitičko-podravske županije, istaknuo je župan Andrović te dodao.

– Više je od godinu dana kako je Uprava šuma ovdje u Slatini, a koju smo dugo godina očekivali i, evo, zahvaljujući Vladi RH i resornim ministarstvima uspjeli smo je dovesti ovdje u Slatinu, koja pokriva veliki dio Virovitičko-podravske županije i sigurno da ćemo ovom upravom dobiti puno više na realizaciji pojedinih investicija koje smo imali dugi niz godina u planu, što nam je bilo malo teže realizirati pošto smo imali tri uprave šuma na našoj županiji. Ono što je bitno, sva sredstva koja se ovdje ostvare bit će realizirana u investicije na području naše županije.

Josip Đakić bio je i više nego zadovoljan viđenim.

– Više desetaka godina trajala je inicijativa o osnivanju i formiranju Uprave šuma Virovitičko-podravske županije sa sjedištem u Slatini, i to je prošle godine urodilo plodom. Rad Uprave šuma u Slatini mogu ocijeniti kao vrlo dobrim, samim time što je mladi čovjek na čelu ove uprave objedinio sve uprave i stavio u punu funkciju sve kapacitete, ostvario krasne rezultate i danas smo više nego zadovoljni što se dogodila funkcionalna decentralizacija u našoj županiji, a što nije bilo od formiranja županije – istaknuo je Đakić.

Pohvalu radu Uprave šuma Slatina uputila je i ministrica Vesna Bedeković.

– Prije svega želim izraziti zadovoljstvo što sam posjetila Upravu šuma ovdje u Slatini. Ono što imam potrebu istaknuti je da naša Slavonija ima veliko bogatstvo šumama te da naša županija ima svoje mjesto u šumarstvu i drvnoj industriji. Kada o tome promišljamo, svakako je potrebno razmišljati i o stručnom kadru koji radi na radnim mjestima u drvnoj industriji, a u razgovoru s upraviteljom sam došla do zaključka da nedostaje radnog kadra u šumarstvu i drvnoj industriji te da tog kadra nema na burzi rada, prije svega inženjera drvne tehnologije, stoga me raduje informacija dobivena od župana da ove jeseni Županija ponovo kreće sa studijem drvne tehnologije. Posebno me raduje i činjenica da ovdje u Slatini ima četrdeset i dvoje zaposlenih, od kojih je gotovo trideset žena a koje imaju malu djecu, što je jedna vrlo važna informacija za čitav ovaj kraj i samu demografsku sliku te ostanka mladih obitelji kao i zaustavljanja odlazaka mladih iz naše županije i Slavonije – rekla je ministrica Bedeković.

Upravitelj Tomo Baturina upoznao je goste s radom Uprave šuma Slatina.

– Uprava Šuma Slatina gospodari, preko svojih sedam šumarija, s preko pedeset tisuća hektara državnih šuma i šumskih zemljišta. U stručnim službama Uprave šuma Slatina zaposleno je četrdeset i dva djelatnika, od kojih čak dvadeset i osam visoke stručne spreme. Koliko znam, na Zavodu za zapošljavanje nema niti jednog nezaposlenog inženjera šumarstva. O važnosti same uprave govori i naše poslovanje s pozitivnim bilancom u prvih pet mjeseci ove godine – rekao je upravitelj Baturina. (www.icv.hr, Fotografije: Dragutin Fišli i Kristijan Toplak)

Share Button

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.