Tri stvari na koje treba pripaziti prilikom uređenja spavaće sobe

Kod uređenja doma skloni smo ponavljati iste greške, no i one najmanje mogu prostoriju učiniti hladnom i neudobnom.

I dok uglavnom mnogo pažnje posvećujemo uređenju kuhinje i dnevnog boravka, najmanje se zamaramo spavaćom sobom, u kojoj provodimo najviše vremena. Da, u njoj samo spavamo, a upravo je kvalitetan san ključan za naše zdravlje pa bismo trebali učiniti sve kako bi spavaća soba zaista bila oaza za opuštanje i spavanje.

Neudoban madrac

Ima li išta gore od spavanja na neudobnom madracu kad se probudite polomljeni i cijeli dan ste bezvoljni, neispavani i mrzovoljni? Spavanjem na lošem madracu riskiramo brojne zdravstvene posljedice, u prvom redu bolove u leđima i vratu što nije nimalo bezazleno.

Stoga, ako trebate uložiti samo u jedan kvalitetan i skuplji predmet u spavaćoj sobi onda neka to svakako bude dobar madrac. Najvažnije je da bude izuzetno kvalitetan, da vam odgovara čvrstoća i da na njemu možete usnuti u dubok san. Hoćete li odabrati mekan, srednje tvrd ili tvrd, s oprugama ili hladno prešane pjene, ovisi o vašim preferencijama, no nemojte se ustručavati isprobati ih u dućanu. Jedino tako ćete znati što vam uistinu odgovara.

Hladne boje

Niste se potrudili oko uređenja spavaće sobe pa ste je ostavili “golu”, čistih, bijelih zidova i bez dekoracija? To je česta pogreška koju mnogi rade, a nedovršena soba bez ikakvog identiteta nije nimalo privlačna. Poigrajte se s bojama, no nemojte se odlučiti za hladnu paletu jer se u sobi nikad nećete osjećati 100 posto ugodno i opušteno.

Boje, naime, igraju važnu ulogu u našem raspoloženju. Tople boje poput crvene, žute ili narančaste daju toplinu, no ako niste ljubitelj takvih nijansi, možete birati i one iz hladnije lepeza boja, no svakako birajte nijanse koje u sebi imaju tople podtonove.

Jaka centralna svjetlost

Nemojte zanemarivati rasvjetu i u sobu postaviti samo jedno centralno svjetlo na stropu. Svjetlo kojem možete regulirati jačinu kao stvoreno je za ovu prostoriju, a stolne i zidne lampe neophodne su za ugodnu atmosferu. Postavite ih pored kreveta, na zid ili noćni ormarić i dizajnom uklopite u interijer.

 

Izvor:  tportal

Foto: Pexels

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.