Stručnjaci Instituta za turizam naglasili turistički potencijal Križnice te predložili osnivanje muzeja duhana u Pitomači

U vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) je održana radionica vezana uz izradu razvojnog dokumenta “Strategija razvoja turizma Virovitičko-podravske županije do 2030. godine”, koji izrađuje Institut za turizam iz Zagreba. Podsjetimo, ovim dokumentom žele se osigurati smjernice i okviri za djelovanje svih dionika uključenih u turizam na području Virovitičko-podravske županije. Na današnjoj radionici predstavljeni su nacrti strategije razvoja turizma, uključujući načela razvoja, viziju i ciljeve, turističke proizvode te prostornu koncepciju razvoja, a osim toga raspravljalo se o operativnim razvojnim strategijama i mjerama koje se predviđaju za provedbu u predstojećem razdoblju.

– Kod predstavljanja nacrta razvoja strategije turizma, u koju su danas uključeni i načela razvoja te vizija i ciljevi, izuzetno nam je važno uključenje dionika u turističkom prostoru kako bi i oni izrazili svoje mišljenje, svoje buduće viđenje te praksu razvoja turizma u Virovitičko-podravskoj županiji. Osim toga, na ovaj način dat će nam uvid u to koji se projekti planiraju provoditi u obuhvaćenom razdoblju, do 2030. godine, a mi ćemo dobiti potpuniju turističku sliku za spomenuti period- izjavila je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Snježana Boranić-Živoder iz Instituta za turizam istaknula je koje su prednosti Virovitičko-podravske županije, koje su vezane uz turizam, te koje razdoblje sada predstoji.

– Što se turizma tiče, Virovitičko-podravska županija ima ogromne prednosti. Odnosi se to ponajprije na zaštićena područja, područje uz rijeku Dravu i područje Papuka, a sve to iznimno je zanimljivo turističkom tržištu budući da se radi o ekološkim prostorima koje danas turisti traže i koje će tražiti još više. U skorijem razdoblju predstoji podizanje prepoznatljivosti čemu će pridonijeti svi kvalitetno realizirani projekti u posljednje vrijeme poput Posjetiteljskog centra Dravska priča, obnovljenih dvoraca, Križnica je također veliki potencijal, a i gdje god da krenemo postoji velik broj točaka koje se mogu prilagoditi potrebama turista i koje bi istima bile izuzetno primamljive. Potrebo je samo umrežiti atrakcije u vrhunske turističke doživljaje, naravno uz naglasak na kvaliteti i očuvanju prostora- zaključila je Snježana Boranić-Živoder.

(www.icv.hr, mra)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.