Stižu reakcije na Trumpovu blokadu. Evo koje su najpopularnije

Veliki broj društvenih mreža odlučilo je blokirati američkog predsjednika Donalda Trumpa na svojim platformama zbog njegovog opetovanog kršenja pravila korištenja usluga i velikog rizika od poticanja na novo nasilje. Slijedom toga reakcije na Trumpovu blokadu nastavljaju se nizati.

Američkog predsjednika Donalda Trumpa do sada su blokirale ili mu ograničile pristup mnoge društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Googlea, Spotifya, Snapchata, Instagrama, Reddita, YouTubea, TikToka i drugih.

Trumpu nije ostalo previše dostupnih platformi preko kojih bi mogao vršiti utjecaj na svoje pristaše, a špekulira se da bi mogao otvoriti vlastitu društvenu mrežu.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavili su se brojni ‘memovi’ (pošalice) na račun predsjednika SAD-a.

Korisnik John Barron, na profil je stavio sliku Trumpa s lažnim tamnim brkovima te napisao “Pozdrav, potpuno sam nov na Twitteru, što radite”.

Nakon vijesti da je Trump blokiran na Twitteru, Microsoft se našalio “Sad je sigurno ugasiti vaše računalo”.

Zvijezda Star Warsa Mark Hammil upitao je pratitelje “Kako vam dan ide?” te podijelio sliku blokiranog predsjednikovog računa. Inače, Hammil je poznat po javnom kritiziranju Trumpa.

Urednik novina Politico Dave Brown našalio se da je ovo prvi put da je predsjednik SAD-a blokiran na Twitteru od 1812. godine.

Simpatičnu karikaturu Trumpa kako trči za ptičicom (logo Twittera) izradila je korisnica Pia Guerra.

Inače, Trumpove pristaše su se već uoči američkih izbora počele okupljati na novoj platformi Parler za koju se smatralo da će joj se sada pridružiti i predsjednik. Međutim, Google Play, Apple i Amazon već su izbacili tu mrežu sa svojih servisa.

Korisnici su u šali počeli preporučivati Trumpu da se priključi MySpaceu – jednoj od najstarijih društvenih mreža.

“Znaš li što je MySpace?”, tvitao je podrugljivo korisnik Jon Ousky.

 

Podsjetimo, 6. siječnja 2021. godine, američki predsjednik Donald Trump putem svog profila na Twitteru nahuškao je svoje sljedbenike na zgradu Kongresa. Došlo je do nereda u kojima je poginulo četvero prosvjednika, a kasnije je ozljedama podlijegao i jedan policajac.

 

Foto: snimka zaslona Instagram

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.