Službeno otvoren pumptrack poligon u Virovitici: Sportsko-rekreacijska zona postala bogatija za još jedan sportski sadržaj

Nakon nešto manje od tri tjedna intenzivnih radova, krajem prošlog mjeseca dovršena je izgradnja pumptrack poligona u Virovitici, čime je ona postala peti grad u Hrvatskoj s takvim sadržajem. A u njemu mogu uživati svi– od onih najmlađih, do onih koji se i dalje osjećaju dovoljno mladima i žele osjetiti malo adrenalina.

Nakon brojnih ulaganja Virovitičko-podravske županije u razvoj cikloturističkih sadržaja, osluškivali smo potrebe na terenu i shvatili da je u gradu potreban jedan pumptrack poligon. U dogovoru s klubovima, ponajviše s Biciklističkim klubom Bor, odlučili smo se prijaviti na natječaj za izgradnju poligona koji je danas svečano otvoren, a samim time smatram da smo Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju nadogradili na jedan vrlo atraktivan način koji će privući izuzetno velik broj posjetitelja, u što smo se uvjerlili i prije samog otvaranja. Isto tako, ovim novitetom postat ćemo još prepoznatljiviji na cikloturističkoj karti Hrvatske, a već od iduće godine planira se organizacija turnira koji će obuhvatiti svih pet pumptrack poligona koji su do sada izgrađeni, pa tako i ovaj u Virovitici – istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Pumptrack poligon smješten je u sportsko-rekreacijskoj zoni Virovitice, točnije između SRC Vegeška i multifunkcionalne hale Viroexpo nedaleko od nogometnog igrališta i teniskih terena. Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, a projekt je realiziran uz partnerstvo s Gradom Viroviticom i uz potporu Ministarstva turizma i sporta u okviru nacionalnog Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini.

Svakodnevno možemo vidjeti brojne dječake i djevojčice, djecu svih uzrasta, rekreativce, ali i one koji se profesionalno bave biciklizmom kako posjećuju novootvoreni pumptrack poligon, što je zasigurno pokazatelj da smo pogodili s ovim sadržajem. Ne želimo stati na ovome, veselimo se novim projektima koji su u planu, a mogu slobodno reći kako ćemo se i dalje prijavljivati na ovakve natječaje te omogućiti i ostalim gradovima u Virovitičko-podravskoj županiji da dobiju svoje pumptrack poligone, jer interes je zaista velik – rekao je župan Igor Andrović.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin otkrio je što još građani Virovitice mogu očekivati u dogledno vrijeme.

Ovo je samo jedan od sadržaja koji će biti izgrađen na prostoru bivše vojarne, a pred nama je još puno radova. U planu je izgradnja velikog parkirališta koje bi ujedno služilo za održavanje raznih manifestacija na otvorenom, očekuje se izgradnja virovitičkog kupališta odnosno tri bazena koji će također biti u sklopu spomenutog kompleksa, željeli bi izgraditi novu natjecateljsku dvoranu i gimnastičku dvoranu, odnosno sve što spada u kategoriju sporta i rekreacije. Olakotna je okolnost je što je zemljište u vlasništvu grada, a idejna rješenja već su u fazi razrade kako bi se u što skorije vrijeme mogli okrenuti investitorima, odnosno investicijama. U razdoblju do 2027. godine želimo povući što je moguće više financijskih sredstava iz EU fondova, a upravo će nam to pomoći da ostvarimo sve što je u planu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Adria Bike poligon površine 865 m2 izgrađen je na gradskoj parceli površine oko 1800 m2, u suradnji s partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE specijaliziranom za izgradnju ovakvih poligona, a iz Biciklističkog kluba Bor istaknuli su zadovoljstvo novim sadržajem.

Ovo za nas znači novo mjesto za rekreaciju i vježbu vlastite kondicije i tehnike vožnje. Isto tako, ovo je odličan način za privlačenje mladih i novih članova u klub, a planiramo i organizirati turnir na ovom poligonu, možda već iduće godine. Što se tiče samo pumptracka, to je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti – izjavio je Ivan Vrbanić, predsjednik BK Bor Virovitica.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 500.000 kuna. Iznos potpore Ministarstva turizma i sporta iznosio je 320.000 kuna, dok je Virovitičko-podravska županija sudjelovala sa 170.000 kuna, a grad Virovitica, uz preuzimanje dijela financijskih obaveza, ustupio je zemljište za izgradnju biciklističkog parka. Projekt je osmislila, pripremila i operativno provela Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mra, adriabike.hr, foto: M. Rođak)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.