Sedam praktičnih trikova koji rješavaju svakodnevne probleme s automobilom

Postoji mnogo praktičnih trikova kojima možete riješiti probleme s automobilom koji vam se mogu dogoditi kada idete na putovanje ili kada idete kući s posla.

Ove stvari biste trebali imati u automobilu jer mogu biti vrlo korisne, a s druge strane, jako su jeftine i nećete na njih potrošiti puno novca.

1. Rašpa za nokte za prekrivanje ogrebotina

Rašpa za nokte je vjerojatno jedna od najkorisnijih stvari koje trebate držati u autu tijekom zimskih mjeseci. Kada vam se gumena traka prekrije prljavštinom od snijega, ona neće raditi tako dobro na vašem vjetrobranskom staklu.

Način rješavanja ovog problema je skidanje brisača i trljanje rašpom za nokte. Na ovaj način ćete biti potpuno spremni za to putovanje koje ste planirali.

2. Regenerator za kosu za sjaj

Ako želite zadržati svoj automobil sjajnim i zaustaviti pojavu mrlja od vode, idealno je koristiti regenerator za kosu.

Prvo uzmite kantu vode i dodajte sapun za pranje automobila. Zatim operite automobil ravnim potezima, ali svakako isperite odmah nakon što završite.

Promijenite vodu u kanti ako se zaprlja. Nakon što ste sve oprali, dodajte pola šalice regeneratora za kosu u kantu i uzmite krpu pa prijeđite s njom po automobilu. Isperite ga, osušite drugom krpom i voila! Vaš auto će sjajiti.

3. Ako želite vruću hranu

Ako ste zabrinuti da će vam se hrana ohladiti na putu do doma, stavite hranu na sjedalo i uključite grijač sjedala. Ovo funkcionira s bilo kojom vrstom hrane.

4. Filter za kavu

Filter za kavu pomoći će vam održavati auto donekle čistim. Držite ih nekoliko u autu. Jednostavno utapkajte malo maslinovog ulja na filter za kavu, a zatim s njim obrišite unutrašnjost auta. Možete ga koristiti na kožnim sjedalima i na unutarnjim vratima.

5. Plastični spremnik kao koš za smeće

Postoji mnogo stvari koje možete koristiti kao kantu za smeće u svom automobilu kako biste ga održavali čistim, ali najzgodniji predmet bila bi prazna kutija za žitarice. Kutija za žitarice ima poklopac koji sprječava da vam smeće ispadne tijekom vožnje, a poklopac također može pričvrstiti vrećicu za smeće unutra. Neće ukrasti previše prostora za noge na suvozačevom sjedalu jer je krut i lako se pomiče u stranu.

6. Bočica za spremanje novčića

Mnogi od nas imaju hrpu novčića razbacanih u automobilu. Najlakši način njihovog rješavanja je da ih nagomilate u staru bočicu za tablete.

7. Gumene kuhinjske rukavice za uklanjanje dlake kućnih ljubimaca

Stavite gumene rukavice i umočite prste u vodu da budu malo vlažne, a zatim ih protrljajte preko autosjedalica. Primijetit ćete da se za njih dlake kućnih ljubimaca lako primaju.

 

Izvor: 24sata

Foto: Pexels

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.