Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba teško ozlijeđeno i 2 osobe su lako ozlijeđene

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba teško ozlijeđeno i 2 osobe su lako ozlijeđene.
Od 14 prometnih nesreća 8 su uzrokovali mladi vozači i sve nastradale osobe protekli tjedan su nastradale u prometnim nesrećama koje su uzrokovali mladi vozači. Teško su ozlijeđeni mladi vozač mopeda i 2 vozača osobnih automobila, od kojih jedan mladi vozač, te  3 putnika u osobnim automobilima.
Također su oba vozača koji su uzrokovali prometne nesreće pod utjecajem alkohola bili mladi vozači, koji su bili počinitelji sve 4 prometne nesreće koje su se dogodile proteklog vikenda.
Najteže prometne nesreće protekli tjedan, u kojima su po dvije osobe teško ozlijeđene, su se dogodile u utorak i petak u poslijepodnevnim satima u Gornjem Bazju i Orahovici, a uzroci tih prometnih nesreća su bili nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje kolnikom.
Pet prometnih nesreća protekli tjedan su bili sudari vozila iz suprotnih smjerova, a 3 su prometne nesreće uzrokovane nepoštivanjem prednosti prolaska i 2 upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 286 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 79 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Pitomači u nedjelju u 11.30 sati gdje je utvrđeno da je vozač motocikla reg. oznaka Luksenburga, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 118 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.80 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom petak u 23,30 sati u Gradini, a da pri tome nije koristio reflektirajući prsluk niti svjetla na biciklu.
Tijekom proteklog tjedna su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača,  jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedan zbog odbijanja alkotestiranja, dok je mladi vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i uzrokovao prometnu nesreću s 2 teško ozlijeđene osobe zadržan sukladno čl. 137. Prekršajnog zakona.
Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda vršili pojačani nadzor prometa s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja 4 najčešća ubojice u prometu. Od 138 prekršaja utvrđenih u dane vikenda 19 je vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 45 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 zbog nepropisnog korištenja mobitela.
U petak su u vremenu od 10 do 18 sati policijski službenici Policijske postaje Slatina proveli akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora i zaštite biciklista u prometu, u kojoj je utvrđeno 14 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i 8 prekršaja biciklista.
 
 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.