Predstavljen novi vizualni i komunikacijski identitet destinacije Slavonija i Podravina te Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije

U Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, u srijedu je predstavljen novi vizualni i komunikacijski identitet destinacije Slavonija i Podravina te Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Kao inspiracija za novi identitet autorima Pro media group, poslužilo je okruženje Virovitičko-podravske županije. Prema riječima kreativnog direktora Igora Škunce, na terenu su zatekli neočekivane i izuzetno zanimljive sadržaje te je tu nastala komunikacijska poruka “neočekivano”.

– Sam logotip i znak nekakav je suvremeniji izričaj koji dobro održava poziciju županije koja je ustvari suvremena i neočekivano zanimljivija nego što možda ljudi imaju percepciju da je. On ustvari predstavlja administrativne obrise, trinaest općina i tri grada koji sačinjavaju Virovitičko-podravsku županiju, prikazane kao godove od drveta, koji predstavljaju život, trajnost i tradiciju, ili trenutak kada kapljica padne u vodu – objasnio je Igor Škunca, dodavši da je znak, prvi puta u Hrvatskoj, izrađen u “responsive tehnologiji”, odnosno prilagodljiv je različitim platformama i uređajima.

Neočekivano nadahnjujuća, neočekivano zadivljujuća, neočekivano zelena – samo su neki od epiteta kojima će se turistima prezentirati mogućnosti koje mogu doživjeti u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Do sada smo svoj vizualni identitet komunicirali samo kao Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a s obzirom na ovoliko novih sadržaja, s obzirom na to da je destinacija stasala već duže vrijeme koristimo zapravo i taj slogan da smo mi i Slavonija i Podravina što definitivno jesmo, to je jedno veliko bogatstvo. Odlučili smo da je “neočekivano” u ovom trenutku najbolji komunikacijski koncept – rekla je direktorica županijske Turističke zajednice Martina Jakelić.

Zadovoljan smjerom novog turističkog identiteta županije je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Novi novi vizualni identitet je jednostavan, moderan, a opet je u njemu sve rečeno. Da se u našoj županiji mogu naći i brda, i rijeke, i voda, i drvo, i zelenilo. Na tome ćemo graditi budućnost turizma u našoj županiji. Htjeli smo naglasiti da smo županija koja se sastoji od Slavonije i od Podravine, ali i da smo neočekivani. I sami smo imali prilike puno puta čuti od gostiju koji su došli, koji su bili po prvi puta u županiji, da nisu očekivali sve ono što su vidjeli, da nisu očekivali toliko kulturne i prirodne baštine, toliko zelenila. Zato ćemo ovaj slogan “neočekivano” sigurno koristiti u svim daljnjim mogućnostima, u svim daljnjim spektrima razvoja našeg turizma – naglasio je župan Igor Andrović.

Nakon prezentacije novog vizualnog i komunikacijskog identiteta destinacije Slavonija i Podravina te Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nazočne je voditeljica dvorca u Suhopolju Sanja Sudar, provela kroz Centar za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje koji je ove godine otvorio svoja vrata, a izgrađen je europskim te sredstvima Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hrwww.vpz.hr, Fotografije: Mirjana Lukačić i Kristijan Toplak)

FOTOGALERIJA

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.