Pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj, 12. po redu burzi malih vlakova i autića koja je oduševila brojne posjetitelje

Na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, u subotu je održana ovogodišnja, tradicionalna burza malih vlakova i autića, koja je u svom 12. izdanju ponudila još zanimljiviji i ‘bogatiji’ program.

Oblačno i prohladno vrijeme nije bilo prepreka velikom broju roditelja i djece, ali i ‘strastvenih’ ljubitelja te kolekcionara ovih vozila u mini izdanju da se ‘zapute’ u centar Virovitice i sudjeluju u hvalevrijednoj manifestaciji čiju organizaciju i ove godine ‘potpisuje’ Društvo tehničke kulture ‘Oto Horvat’, pod pokroviteljstvom Turističkih zajednica Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, ali i brojnih drugih sponzora.

Na izložbenim štandovima bilo je ove godine izlagača s područja nekoliko županija, koji su svoje modele malih vlakova i autića zainteresiranim posjetiteljima prodavali po zaista povoljnim cijenama. U sklopu ovogodišnje burze, posebna atrakcija bio je legendarni harmonika autobus IKARUS u mjerilu 1:6, koji je svojom pojavom oduševio sve nazočne, a posebno djecu.

Organizator se pobrinuo i za malo ‘natjecateljskog štiha’, pa je postavio poligon za utrku autićima na daljinsko upravljanje. Zanimljivo natjecanje bilo je organizirano u čak pet kategorija: za djecu do šest godina starosti (dva kruga), za djecu od sedam do deset godina starosti (tri kruga), od jedanaest do šesnaest godina starosti (četiri kruga), te dvije kategorije za roditelje pod nazivom ‘tata vozi bolje’, odnosno ‘mama vozi bolje’, obje u dva kruga. Najboljim i najspretnijim pojedincima podijeljene su tom prigodom diplome i medalje.

Program koji je na šetnici završio u 15 sati, nastavio se dva sata kasnije na Željezničkom kolodvoru u Virovitici gdje je organizirana izložba malih vlakova, ali i zanimljiva maketarska radionica bojanja, odnosno ‘postaravanja’ minijatura (weathering željezničkih modela) u organizaciji Hrvatske udruge vojnih minijaturista. Osnovni cilj cjelodnevne manifestacije bio je i ove godine promicanje tehničke kulture i kolekcionarstva, ali i ‘širenje’ interesa kod mlađe populacije, naglasio je Goran Denac, predsjednik Udruge ‘Oto Horvat’, a ujedno i voditelj izložbe.

Ove smo godine po prvi put odlučili burzu malih vlakova i autića održati na šetnici ispred impozantnog dvorca Pejačević, u samom centru grada. Izbor malih vlakova i autića bio je zaista velik, bilo je tu za svakoga po nešto. Ovdje su danas došli kolekcionari iz raznih krajeva Hrvatske i svoje modele prodavali po cijenama koje su puno jeftinije nego one u trgovinama. Organizirali smo i utrku autića na daljinsko upravljanje kako bi i mališani uživali u zanimljivom programu, ‘pokupili’ svoje nagrade i u konačnici sretni otišli svojim kućama – rekao je, između ostalog, Denac.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj burzi malih vlakova i autića. (www.icv.hr, ts, foto: Matija Rođak)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.