Općini Sopje dodijeljeno posebno priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje

Na adresu Općine Sopje stiglo je prestižno posebno priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje, zbog kojeg se nalazi među deset najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna.

Naime, priznanje je Općini Sopje uručio portal Načelnik.hr koji je nastavak projekta Gradonačelnik.hr i Župan.hr, a koji su unazad zadnjih nekoliko godina među hrvatskim medijima etablirani kao najrelevantnije mjesto za praćenje i analizu rada lokalne samouprave. Do sada su objavili više stotina analiza najuspješnijih županija, gradova i općina, a njihove analize uvijek su bile temeljene na točnim, objektivnim i lako provjerljivim statističkim podacima koje publiciraju javne institucije Republike Hrvatske, poput Ministarstva financija, Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te drugih državnih agencija.

Shodno navedenom, prema podacima kojima raspolaže portal Načelnik. hr, Općina Sopje je priznanje zaslužila za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje, i to gledano po kriteriju izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju. Izvor podataka za analizu navedenog područja bilo je Ministarstvo financija (izvršenje proračuna na razini 23).

– Već smo ranije najavili još veću angažiranost u vezi ulaganja u mlade. No, da smo ulagali i protekle tri godine dokaz je posebno priznanje portala Načelnik.hr za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje zbog kojeg se Općina Sopje nalazi među 10 najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna. Po toj analizi bodovalo se ulaganje u predškolsko obrazovanje, naknade za novorođenčadi, sufinanciranje vrtića, te financiranje male škole, radnih materijala i još mnoštvo drugih stavki koje su nas uvrstile među perjanice u Republici Hrvatskoj. Sve to nas obavezuje da i dalje radimo na dobrobit naših mladih, naših mladih obitelji, a sve s ciljem ostanka istih na području naše općine. Nama je zadatak stvoriti uvijete za njihov što bolji život – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.