Održana 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača u novom sazivu

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača, Rikarda Bakana, jučer navečer, u prostorijama Doma kulture u Pitomači, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, održana je 2. sjednica Općinskog vijeća u novom sazivu. Prije samog početka svečanu prisegu položio je Tihomir Gregurek, koji je u sazivu Općinskog vijeća zamijenio Danijela Bijuka (SDP), a nakon aktualnog sata, prisutni su vijećnici najprije usvojili predložene promjene općinskog Statuta i poslovnika radi usklađenja sa zakonskim odredbama, da bi nakon rasprave prihvatili i Izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Pitomače za razdoblje od 01.01. do 30.06.2021. godine, kao i predložene I. Izmjene i dopune Proračuna Općine Pitomača za 2021. godinu sa pripadajućim programima. Prihvaćene izmjene i dopune proračuna podižu njegovu visinu za 4,908 milijuna kuna te isti sada iznosi na strani prihoda 64,643 milijuna kuna, dok je rashodovno još i veći radi prijenosa salda iz prethodne godine (68,712 milijuna kuna). Prihvaćene su i predložene I. Izmjene i dopune financijskih planova svih općinskih proračunskih korisnika (Dječji vrtić „Potočnica“, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu „Drago Britvić“), kao i Odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Pitomača za razdoblje od 1. lipnja do 31. prosinca 2021. godine, odluke o osnovici i koeficijentima za obračun plaće te drugim materijalnim pravima Općinskog načelnika i zamjenika Općinskog načelnika, kao i visini naknade za rad zamjenika Općinskog načelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski). Općinskom načelniku dana je suglasnost za davanje financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade za sufinanciranje radova i usluga za sufinanciranje ulaganja u proširenje Dječjeg vrtića „Potočnica“, kao i za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u predmetu nabave rasvjetnih tijela. Nekoliko  točaka dnevnog reda bilo je vezano uz donošenje akata potrebnih za rad i funkcioniranje općinskog sustava Civilne zaštite, odnosno proglašenje komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi, a na samom kraju zaključkom je usvojeno i Izvješće o provedbi Godišnjeg plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Pitomača za 2020. godinu te je donesena Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone „Rakitka I“ u Kladarama.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.