FOTO S radom započeo Dječji vrtić Bambi u Sopju i oduševio 24 mališana koji u njemu mogu biti svakog dana od 6,00 do 16,00 sati

Dječji vrtić “Bambi” u Sopju, započeo je s radom. Nakon provedbe natječaja i zapošljavanja adekvatnog kadra, odnosno dva odgojitelja od kojih jedan obnaša i dužnost ravnatelja vrtića, proveden je i natječaj za upis djece u vrtić, te su poduzete sve potrebne mjere kako bi se mogle poštivati epidemiološke i ostale mjere koje su na snazi zbog situacije s koronavirusom. Time su se stekli uvjeti za početak rada vrtića u koji je upisana jedna odgojna skupina od 24 djece u dobi od 3 do 6 godina. Izgradnju Dječjeg vrtića ”Bambi” je s 85 posto financirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost izgradnje vrtića, za koji je projektnu dokumentaciju izradila županijska razvojna agencija VIDRA, iznosila je 4.875.304,00 kuna, a stručni nadzor 101.280,00 kuna. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Slatine. Iako je prvotno, planiran upis većeg broja djece u dvije odgojne skupine, ove će godine predškolci nastaviti pohađati vrtić u Slatini kako im se usred pedagoške godine ne bi remetio program premještajem u novi vrtić.

Kako su se djeca, 24 mališana, prilagodila na novu sredinu, došao se uvjeriti načelnik Općine Sopje, Berislav Androš.

– Na ljeto planirano otvoriti natječaj za zapošljavanje još dva odgojitelja kako bi na jesen mogli krenuti s punim kapacitetom rada vrtića koji trenutno nudi desetosatni program boravka u vrtiću i to od 6,00 do 16,00 sati, ovisno o potrebama roditelja – rekao je načelnik Androš izrazivši zadovoljstvo brojem djece na području općine zbog čega je ovaj financijski najveći i najvažniji projekt ispunio svoju svrhu te dodao:

– To je ulaganje u budućnost i briga za mlade, a realizacija ovog projekta uklopit će se u jednu veliku cjelinu, budući da na području općine imamo i brojne projekte koji obuhvaćaju ne samo mlade, već i stare i nemoćne, odnosne sve skupine društva. Osobito želimo podići standard življenja kako starijih tako i mladih obitelji zajedno sa svom djecom, od studenata do onih vrtićke dobi koja su sada dobila i prekrasan vrtić za sretnije odrastanje i kvalitetniju pripremu za školovanje i sve ono što ih u životu očekuje. Drago mi je da smo našim odlukama uspjeli realizirati i ovaj projekt te doprinijeti tome da općina Sopje bude mjesto ljepšeg življenja – zaključio je Androš.

Novi dječji vrtić u Sopju je prekrasno zdanje, a nekoliko riječi nam je kazao i ravnatelj Dječjeg vrtića Bambi, Zrinko Grgić.

– Iako je vrtić započeo s radom, intenzivne pripreme za dolazak mališana započele su početkom ove godine – istaknuo je ravnatelj sopjanskog Dječjeg vrtića ”Bambi” Zrinko Grgić.

– Trenutno smo u procesu prilagodbe. Djeca su nas iznenadila svojom reakcijom na sam vrtić. Kolega Marko i ja smo oduševljeni atmosferom u grupi, jer su djeca prihvatila novo okruženje kao da su tu već više godina. Plan je u rujnu otvoriti i jasličku skupinu, no za sada smo zadovoljni i ovom jednom, tim više što su i djeca i njihovi roditelji iskazali pozitivne reakcije i zadovoljstvo. Svi smo sretni – rekao je ravnatelj Grgić, te dodao da su za djecu tijekom boravka u vrtiću pripremljene razne aktivnosti koje će biti prilagođene prema interesima djece da kroz igru i zabavu puno toga nauče i kvalitetno provedu vrijeme, steknu nove prijatelje i upravo kroz prijateljstvo i zajednička druženja spoznaju svijet koji ih okružuje.

Dječji vrtić Bambi u Sopju, jedan je od 11 vrtića koji se grade sredstvima Ministarstva poljoprivrede (Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj). Svoja vrata su do sada otvorili vrtići u: Gornjem Bazju, Ćeralijama, Svetom Đurađu, Špišić Bukovici i Sopju. Preostali vrtići su u: Velikom Rastovcu, Čađavici, Čačincima, Gradini, Suhopolju te vrtić u Orahovici na kojem još nisu počeli radovi. (www.icv..hr, ADF; Foto: Dragutin Fišli)

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.