Dječji vrtić Cvrčak svojim djelovanjem pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi : Grad Virovitica

Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica obustavio je redovan rad 16. ožujka, temeljem Odluke o obustavi nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH, a radi sprječavanja širenja COVID-19 (koronavirusa) te sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vrtić osigurava prihvat djece u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Roditelji/skrbnici korisnici usluga vrtića od 1. travnja 2020. godine u cijelosti se oslobađaju plaćanja participacije u cijeni usluge Odlukom gradonačelnika, a sve do opoziva Odluke o obustavi izvođenja redovnog rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja Vlade RH te će se naknadno regulirati usklađenja i korekcije participacija za mjesec ožujak 2020. godine.

Vrtić zahvaljuje svim roditeljima/skrbnicima korisnicima usluga jer su pokazali da su itekako svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, pridržavaju se svih preporuka i te su pokazali razumijevanje, podršku i suradnju s Vrtićem i osnivačem. Iz vrtića apeliraju i mole da djecu do daljnjega ne dovode u vrtić prvenstveno zbog njihove osobne sigurnosti i zaštite.

Zaposlenici virovitičkog Cvrčka rade poslove koji se mogu odrađivati u novonastaloj situaciji. Odgajateljice su potaknule suradnju s roditeljima na jednu višu razinu te započele s radom u “virtualnoj sobi dnevnog boravka”. Formirane su komunikacijske grupe pojedinih odgojnih skupina, te se uz pomoć suvremene tehnologije ostvaruje svakodnevna komunikacija. Rad je zamišljen tako da u grupi sudjeluju svi roditelji djece jedne odgojno-obrazovne skupine koji se žele priključiti grupi i za to odgojiteljicama daju svoju suglasnost.

Komunikacija unutar grupe odvija se tako da svi sudionici vide sve objave; djeca mogu vidjeti jedni druge u svakodnevnim aktivnostima; razmjenjuju se ideje kako provoditi zajedničko vrijeme; odgojiteljice će ponekad u grupi davati zadatak koji će potom djeca realizirati a roditelji poslikati i fotografije poslati na grupu. Članke o tome što koja skupina radi, možete pratiti na web stranici Vrtića.

 

Tako su skupine obilježile Međunarodni dan dječje knjige, prikazale kako provode svoje slobodno vrijeme, zabilježile pripreme za Uskrs, uključili se u akciju “Duga”… Objavom članka naglasak je stavljen i na Dan svjesnosti o poremećajima iz spektra autizma.

Na web stranici Vrtića možete pratiti i savjete stručnog tima: zdravstvene voditeljice, logopedinje i pedagoginje. Teme: Važnost igre u životu djeteta, Poticanje govorno-jezičnog razvoja kroz svakodnevne aktivnosti, Zajedničke aktivnosti djece i odraslih – u zatvorenom prostoru, Domaće edukativne aplikacije za djecu predškolske dobi…

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica svojim djelovanjem pokazao se i pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi. Uz veliku podršku i pomoć osnivača i Gradonačelnika realiziraju se brojne aktivnosti. Partnerski odnos roditelja i Vrtića ostvaruj se suradnjom, dvosmjernom komunikacijom, te kroz druge različite oblike suradnje koje svi zaposlenici Vrtića njeguju u odnosu na roditelje i roditelji prema Vrtiću.

(www.cvrcakvt.hr)


Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.