Brza cesta Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje dio je financijskog plana Hrvatskih cesta za 2022. godinu

Brza cesta Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje dio je financijskog plana Hrvatskih cesta za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. U 2022. godini planirana ulaganja u sklopu Programa gradnje i rekonstrukcije brzih cesta iznose 462,8 milijuna kuna, dok projekcija za 2023. godinu iznosi 411,1 milijun, a za 2024. godinu 312,7 milijuna kuna. Istaknuti projekti u programu su brze ceste Farkaševac – Bjelovar, Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje te Kloštar Vojakovački – Križevci, sve tri ceste dio su Podravskog ipsilona.

Premijer Plenković je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potvrdio da će se projekt nastaviti realizirati. Kako će biti gotova dokumentacija tako će biti i plan financiranja. Zaduženje Hrvatskih cesta nije moguće do ulaska u eurozonu, no tada nam je obećano da će se užurbanim tempom ili dati državno jamstvo Hrvatskim cestama, ili će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti naći sredstva za dovršetak dionice – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.

Istaknuo je kako će se kroz državni proračun osigurati financiranje izgradnje čvora Virovitica te čim se riješe imovinsko-pravni odnosi kreće uvođenje u radove izvođača na 5,5 kilometara dugoj dionici Virovitica – Špišić Bukovica.

To je dugoočekivani projekt u koji smo uložili puno. Sada smo došli do finala i na Savjetu za Slavoniju sam se našalio s premijerom da se nadam da neće dozvoliti da odem u mirovinu, a da brza cesta nije izgrađena. Siguran sam da ćemo u narednoj godini iz proračunskih sredstava omogućiti gradnju koja će puno značiti za naš kraj – rekao je Đakić. (www.icv.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.