Aktivnosti Dječjeg odjela i Igraonice na kraju 2021. godine


Nakon Mjeseca hrvatske knjige uslijedile su nove aktivnosti. Prisjetimo se kako je to bilo i kako smo završili godinu.
Nastavili smo sa serijom radionica pod nazivom Besplatni i korisni Web alati koja je održana 17. 12. 2021. Bila je to druga radionica na kojoj su se djeca upoznala s izradom prezentacija u programu Canva te izradom mentalnih mapa.

Uskoro organiziramo pričaonicu i radionicu Hrvatske bajke, organiziranu u suradnji s Društvom „Naša djeca” Virovitica koja je održana 20. 11. 2021.
Nakon priče Mala vila slijedi slikanje najzanimljivijeg motiva iz bajke.

U bajkovitom duhu, 22.11. 2021. nastavljamo s pričaonicom na kojoj čitamo bajku o Matovilki i Palčiću.

S bajkama nastavljamo i 24.11. kada upoznajemo likove iz Grimmovih bajki.

Druženja u studenom završavamo pričaonicom pod nazivom Priče o Svetom Nikoli.
Pričaonica je održana 29.11., a ujedno je uvod u prosinačke programe i blagdansko raspoloženje.

Jupi, dolazi nam Sveti Nikola, naziv je prve pričaonice i kreativne radionice u prosincu.
Nakon čitanja priče i razgovora o Nikoli vrijedni prstići naših mališana napravili su i ukrasili čizmice od filca.
Spomenuta pričaonica i radionica održana je 4.12. 2021. godine u suradnji Društvom „Naša djeca” Virovitica.

Božićno raspoloženje je uvelike zavladalo pa smo 6.12. 2021. uživali u slušanju najljepših božićnih priča po izboru djece.

Već 8.12. dječje ručice stvaraju male i vesele božićne djedice od papirnatih tuljaka i papira u boji.

U blagdanskom ozračju 13.12. održana je još jedna pričaonica s temom božićnih priča.

Treća radionica iz serije Besplatni i korisni Web alati, namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, održana je 15.12. pod nazivom Orašar kroz strip. Djeca su se upoznala s izradom stripa u digitalnom obliku te su kroz prikaz priče Orašar ovladala osnovama izrade.

Radionica izrade božićnih čestitki održana je 18. 12., a 20.12. čitamo slikovnicu Božićna bajka.

Druženja u 2021. godini završavamo dramatizacijom slikovnice Orašar i kralja miševa.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.