3 restorana s područja općine Pitomača zasluženo su dobila standard Okusi hrvatske tradicije – Okusi tradicije Podravine i Slavonije

U Restoranu Zlatni klas u Otrovancu održana je svečana dodjela standarda Okusi hrvatske tradicije – Okusi tradicije Podravine i Slavonije koju je primilo sedam ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije. Između tih sedam, nalaze se i 3 restorana s područja općine Pitomača, to su: Zlatni klas iz Otrovanca, Dravska iža i Ribička klet Rengel iz Križnice. Ostali dobitnici su: Restoran Park iz Suhopolja, Restoran Višnjica, Restoran Ivona iz Slatine i Planinarski dom Jankovac.

– Riječ je o projektu koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije radi zajedničkih poslovnih, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti te sustavnim razvojem novih turističkih proizvoda u području gastronomije i kulture blagovanja u cjelini – rekao je voditelj projekta Borislav Šimenc.

Glavni cilj je označavanje ugostiteljskih objekata i izgradnja njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj blagovanja lokalnih jela i pića. Standardom Okusi tradicije obuhvaćena su trenutno 133 objekata i 11 županijskih turističkih zajednica.

– Cilj je vratiti tradiciju u naše restorane te je ovim projektom obaveza restorana koji su uključeni da imaju barem tri tradicijska jela na svom meniju koja se mogu kušati u svako doba godine. Također restorani mogu tu kombinirati i sezonske menije pa uključivati neke stvari koje možda nemaju tijekom godine, ali su karakteristične kao sarma za zimu, a za ljeto filana paprika. Uvođenje naših restorana u ovaj projekt je u potpunosti financirala Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a svim restoranima će donijeti zajedničku promociju na nacionalnoj razini – rekla je direktorica županijske Turističke zajednice Martina Jakelić te najavila zajedničku kampanju Okusi hrvatske tradicije u sklopu koje će se održati dani otvorenih vrata restorana.

Događaju je nazočio i čestitao ugostiteljima zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak.

– Svjedoci smo da se ovih godina popriličan iznos sredstava ulaže u razvoj turizma. Započeli smo s Kurijom Janković, gotov je dvorac u Suhopolju, u Virovitici, planira se obnova dvorca u Cabuni. Imamo i Dravsku priču u Noskovačkoj Dubravi. Sve su to pojedinačni elementi koji stvaraju mozaik kojim želimo da naša županija postane prepoznatljiva kada je riječ o turističkoj ponudi. Nadogradnja na to je gastronomija i hvala vam što ste se uključili i što ćete osigurati da turisti mogu uživati u kvalitetnoj, tradicionalnoj hrani i piću – rekao je Žužak.

Izvor: www.icv.hr

Foto: Ivan Bedeković

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.