13. TJEDAN PSIHOLOGIJE Već 20 godina županijsko Društvo psihologijom pomaže građanima : Grad Virovitica


Sinoć (utorak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici svečano otvoren 13. Tjedan psihologije Virovitičko-podravske županije. U povodu otvorenja predstavljena je Monografija koja govori o 20 godina rada i djelovanja županijskog Društva psihologa. O monografiji i radu Društva govorili su aktualna predsjednica Društva Jasna Per-Kožnjak, prvi predsjednik Martin Lovretić, poznati i ugledni profesor dr. Vladimir Kolesarić i dopredsjednica Društva Sanja Milković-Šipek.

Društvu psihologa Virovitičko-podravske županije na dva desetljeća rada čestitao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice i v.d. Gradske knjižnice i čitaonice Alen Bjelica, zamjenici gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i Damir Marenić kao i brojni uzvanici. Za posebno glazbeno ozračje prekrasnim izvedbama pobrinuli su se Ivan Mikolić i Tomislav Šipek iz Kvarteta Artes.

PSIHOLOGIJA ZA SVAKOG

Govornici koji su publiku proveli kroz 20 godina aktivnog rada naglasili su kako djeluju unutar Društva s važnim ciljem – razbiti predrasude vezane uz psihologiju i približiti je korisnicima, odnosno građanima.

– Uz naš svakodnevni rad, taj cilj ostvarujemo i putem Tjedna psihologije, u kojem imamo prilike ugostiti najeminentnije stručnjake iz područja psihologije i pozvane predavače koji našim građanima mogu približiti područja kojima se bave.

Jednako tako, Tjedan psihologije uvijek je prilika da i mi psiholozi izađemo iz svojih radnih mjesta i pokažemo našim klijentima, našim korisnicima, što sve znamo, sve znanje koje posjedujemo i tako im približimo cijelu našu struku – istaknula je Jasna Per-Kožnjak, predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije.

Nakon predstavljanja monografije, prof. dr. Vera Ćubela Adorić sa Sveučilišta u Zadru održala je važno i zanimljivo predavanje o socijalnoj pravednosti, na temu “Tko, kada, zašto i kako mari za pravednost” te okupljenima predstavila dio istraživanja na ovu temu kojom se godinama bavi.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije danas je primilo i tri nove članice, magistre psihologije, koje će svoj profesionalni put nastaviti kroz konkretan rad koji smatraju najvažnijim, a to je pomoć drugome.

Antonela Šreter iz Virovitice koja je nedavno diplomirala, psihologiju je završila na Filozofskom fakultetu u Osijeku. U potrazi je za pripravništvom. – Učlanjenje u Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije jako mi je važno jer mi omogućuje proširenje mojih kontakata i upoznavanje kolega psihologa s područja naše županije.

Oduvijek sam se željela baviti ‘pomagačkim’ poslom i smatram da je psiholog taj koji se treba najviše uključiti u društvo i pomoći drugima – smatra mlada psihologinja A. Šreter, a koja vjeruje kako će joj uskoro prvi poslodavac omogućiti da sve naučeno tijekom fakulteta primjeni i u radu s ljudima.

Trinaesti tjedan psihologije traje do 21. veljače, a uz Viroviticu, u bogatom programu sudjeluju i Pitomača, Suhopolje i Slatina. Psiholozi su i ove godine pripremili niz zanimljivih radionica, predavanja i tema, pa će se tako baviti i psihologijom braka, prevencijom nasilja u maloljetničkim vezama, nasiljem na internetu, art tehnikama u kreativnosti i odgovornosti kod mladih, ekonomijom ljubavi.

Na rasporedu je i popularan pub kviz, naravno u svom psihološkom izdanju te niz drugih sadržaja koji će ovu važnu struku na pristupačan i zanimljiv način približiti građanima. (www.icv.hr, mlo)
Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.